Nie, tak naprawdę przetłumaczyłem i on próbował dać samouczek na temat tego, jak wygląda odcięcie przepustnicy i osiągnięcie czerwonej linii - prawdziwy nauczyciel poświęcający swój motocykl podczas docierania dla naszego oświecenia
Ten gość jest beznadziejny w zmianie biegów, ale czy on osiągnął 190 km/h na trzecim biegu?? To szalone
Cóż... miejmy nadzieję, że podróż autostradą będzie wygodnaWow, te wskazane prędkości są znacznie powyżej tego, co pokazuje GearingCommander, a to i tak było szalone. To dałoby prędkość maksymalną na 6. biegu ~180 mph (wskazana), to całkowicie zbędne przełożenia... to dosłownie 4 biegi i 2 nadbiegi. Będziesz mógł jeździć tym motocyklem bez zmiany biegów powyżej 2. biegu. To dłuższe przełożenia niż w moim CBR650R o mocy 95 KM. Czy 14/48 -> 13/51 jest w ogóle możliwe?
Jeśli ktoś przegapił, zx4rr ma dokładnie takie same przełożenia jak Ninja 400. Co moim zdaniem jest dziwną decyzją.
Dźwięk tego czegoś w tunelu jest dobry dla duszyFilm "Top Speed", ale nie widziałem wskazania powyżej 195 km/h tuż po 3:00
W innym filmie autor stwierdził, że jego przyjaciel osiągnął 230 km/h (wskazanie 143 mph) przy wadze ciała 87 kg. Oczywiście prędkościomierz zawyża. Potrzebujemy KPH vs GPS od jednego z tych facetów z PH.
Wyszukałem dane z zx6r, maks. 162 wskazane (to samo co GC), ale 65=60 gps (z filmu YT), więc rzeczywistość = 149,5 mph na szczycie 6. Zakładając co najmniej ten sam błąd dla zx4r, to 143 = 132 mph w najlepszym razie przypuszczalnie.
Czy zauważyłeś również, że kiedy kierowcy wrzucają 5. bieg przy dużej prędkości, to koniec... motocykl przestaje przyspieszać.
"Z powodów", sugeruję, że są to realistyczne mile na godzinę przy 16 tys.: 55 / 78 / 99 / 120 / 139 / 155. W szczególności to ustawia 130 mil na godzinę na 5. biegu przy szczytowej mocy 15 tys.Naprawdę mam nadzieję, że ci faceci dostali to samo przełożenie co w Kanadzie i że w Ameryce/UE dostaniemy krótsze przełożenie.
Wygląda też inaczej. Zbyt powiększony pochodzi ze strony Kawasaki w USA, drugi z filmu YT.Potwierdzono, że co najmniej jeden rower PH (YT: Kenji Moto) nie ma 14/48. Jeździec zgłosił 43T z tyłu. Zakładam 15T z przodu, co daje numery GC zbliżone do tego, co widzimy w pierwszym filmie. USA na pewno ma 14/48.
Dzięki za zrobienie tego @VFR400R NC24 VN. Witamy na forum!Według zaufanego źródła specyfikacji ZX4RR, wykonałem obliczenia oparte na przełożeniu modelu ZX4RR 2023 za pomocą Gearingcommander.com. Oto wyniki. Uważam, że musi istnieć znaczna różnica między prędkościomierzem ZX4RR a GPS (rzeczywista prędkość).
View attachment 163
View attachment 165
View attachment 166
Jeśli PH zastosuje 14/48, wierzę, że prędkościomierz będzie miał ogromny błąd w porównaniu do GPS =)). Czy możesz podać dane dotyczące przełożeń zębatek PH?
Dziękuję za dane. Po ponownym przeliczeniu wyniki wydały mi się nierealne. =))To zdjęcie zostało zrobione z instrukcji obsługi ZX4RR. (Filipiny)
View attachment 175
Wygląda na to, że PH dostaje 43/15, a ID (Indonezja?) dostaje 48/14.
Mam nadzieję, że to pomoże.