Kawasaki ZX-4R Forum banner

Wydech CS Racing dla ZX4R i ZX4RR

1 reading
4.5K views 27 replies 13 participants last post by  bbk2001  
#1 · (Edited)
Człowieku, to zdecydowanie najlepiej wyglądający układ wydechowy, jaki do tej pory widziałem, który naprawdę pasuje do ogólnego projektu i nie jest głupio drogi, czyli poniżej 800 $, w przeciwieństwie do wszystkich innych

#3 ·
Mam jeden w mojej Ninja400 i uwielbiam jego wygląd na motocyklu.
Chciałem coś o niskim profilu i to pasowało idealnie.
Brzmi świetnie, trochę drogo, ale warte każdej złotówki.
Image
Image

Attachments

#7 ·
Jak głośny jest ten wydech? Czy tłumik DB pomaga go wyciszyć?
Jest tak głośny jak większość krótkich układów wydechowych z megafonem.
Tłumik db pomaga trochę, ale niewiele.
Używam tłumika db przez cały czas w Ninja400.

• Like
Reactions: bbk2001
#14 ·
tak, muszę odpuścić. Naprawdę nie podoba mi się pomysł braku sprężyn lub zacisków trzymających te połączenia razem. Wolę też kolektory z rurami krzyżowymi. Rozumiem jednak ten urok, wygląda schludnie i jest tańszy niż wiele innych.
Nie ma w tym absolutnie nic złego. Widziałem przez lata wiele motocykli, które miały tylko połączenia wsuwane bez użycia jakiegokolwiek mocowania sprężynowego lub opaski zaciskowej, ponieważ rury i tak rozszerzają się mocniej na środkową rurę przed przejściem do tłumika.
Och, David, czy rozmawiałeś o dwóch czujnikach O2? Najwyraźniej model amerykański dostał tylko jeden, podczas gdy wszędzie indziej były dwa czujniki O2, to był powód.

#19 ·
Kiedy kupiłem nasz motocykl ZX-6RR z 2007 roku, tłumik dB wyleciał z aftermarketowego wydechu MIVV (zamontowanego z dużą zawleczką) na autostradzie przy legalnej prędkości 280 km/h (aby sprawdzić, czy cała moc jest dostępna), to też było zabawne. Na szczęście nikt tuż za mną. Również dyskusja z sprzedawcą, gdzie przysięgał, że tam był, kiedy odchodziłem (miał rację). Z naszym CBR900RR z 1997 roku również zgubiłem tłumik dB, ale przy znacznie bardziej umiarkowanych prędkościach (zamocowany 1 śrubą), wydaje się, że mam pecha 🤷
‍♂